BERGSLAGERNAS SPELMANSGILLE...

 
 
 
Vi spelade och sjöng och berättade om Axel Inge i Gåsborns Kyrka den 26/8.
 

 
FOLKMUSIKFESTEN 2017
 
Årets Folkmusikfest 2017 avlöpte också på ett alldeles utmärkt trevligt sätt. Trots hällregn på morgonen, så blev det uppehåll när det var dags för allspelet. Många folkmusikanter, kanske omkring 60 st, hade slutit upp, och publiken var också månghövdad. Det spelades lite överallt och de tre minikonserterna med "Kuntera", Svartälvens Pijpare och borduner, och Thomas Lundkvist var uppskattade! Jeanette Lindmark höll också en låtstuga för ett 15-tal hugade spelmän! Riktigt kul att J lär ut och sprider våra fina Bergslagslåtar. Härnedan ser ni några bilder från Folkmusikfesten, som Lennart Ivarsson har fotograferat: 
 
 
_____________________________________________________
 
Här kan ni läsa, och se några bilder från  Folkmusikfesten förra sommaren: 
 
Tredje gången gillt brukar det ju heta, och  den 16 juli 2016 ordnade vi Folkmusikfest igen, för tredje året i rad, i Stripa Gruvmiljö.
 
 
 Vädret var inte helt på vår sida men det blev ju så trevligt i alla fall! En månghövdad publik och många spelsugna spelmän kan bara betyda succé! Sen fick vi krypa in i alla till buds stående lokaler så folk spelade både i Galleriet, i puben, i Besökscentret(där dansades det också) och hos oss i Kulturverkstan.

Folkmusikgruppen Hjulsjökuntera hade ett bejublat framträdande!
Foto:Lennart Ivarsson
Här spelas det i Kulturverkstan!
Fot: Lennart Ivarsson
 
Många spelmän kom till vår fest, jag tror det var ett 60-tal. Här spelas allspel!
Foto: Lennart Ivarsson
Johnny, Stig-Ove, och Ove från Bergslagernas Spelmansgille spelade några fina låtar.
Foto: Lennart Ivarsson

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar